Wątek Wątek: Przepis na "Kaczkę po Smoleńsku"
janek z czas honoru
Stary wyjadacz
****
Wiadomości: 560


28 grudnia 2010 r., godz. 12:43

Bierzemy jedną wypasioną kaczkę. Nie musi być duża wystarczy tłuściutka. Pamiętajmy: im starsza tym twardsza i bardziej żylasta Duży uśmiech Duży uśmiech. Wkładamy do brytwanki (lub czegoś co przypomina Samolot marki TU-154 M) Duży uśmiech. Najlepsza jest taka z napisem "Sdjełano w CCCP", wtedy najlepiej pasuje Duży uśmiech. Podlewamy obficie alkoholem (najlepiej z tzw"piersiówki, poj. 0,7, 45%)i wrzucamy do rozgrzanego maksymalnie piekarnika (temp. ok 400 stopni C). Kaczkę taką możemy piec z kilkoma burakami, kartoflami, a do smaku dorzucamy kilka rodzynek (ale nie dużo).

Uwaga tylko aby się nie "przeżreć" bo możemy dostać tzw."sraczki"

http://www.youtube.com/watch?v=3FMp9Ec3pcY
Strony: [1]   Do góry
Zaloguj się
//