lucyna symonajc
Użytkownik

|
|
3 grudnia 2009 r., godz. 11:09 |
|
W niektórych gazetach pojawił się kupon zamawiający numizmaty znanych Polaków min.Jana Pawła II-go.Najczęściej starsi ludzie chcieliby mieć naszego Papierza Polaka.Wypełniali kupony i zamawiali nie wiedząc o tym,że wpadli w pułapkę.Skarbnica Narodowa zaczęła wysyłać numizmaty na początek za 50zł.Pierwsze listy wysyłano jako listy polecone ludzie przyjmowali i płacili ,ale każdy następny był droższy do 100zł i ponad 100zł.Natomiast kolejne przesyłki Skarbnica Narodowa wysyłała listem zwykłym i do zapłaty 140zł i więcej.Odbiorcy zaprzestali pobierać i w obecności listonosza robili zwrot takiego listu.List wracał na pocztę i dalej ślad się urywa.Skarbnica Narodowa zaczyna wysyłać ponaglenia do zapłaty za nominały.W razie nie uiszczenia należności w terminie sprawę skieruje na drogę sądową.Ludzie dzwonią na podany nr.i piszą listy ale Skarbnica Narodowa jest głucha i żąda zapłaty.Wiele osób płaci za coś czego nie otrzymała,bo boi się sądu.Czytałam jeden list na który Skarbnica Narodowa odpisała posądzając domowników o kradzież.Nakłaniając adresata o przeprowadzenie rewizji w własnej rodzinie.Internauci piszą ,że taki numizmat w USA można kupić za 1 dolara.Osoba która otrzymuje takie ponaglenia ma 85 lat i otrzymała z Kancelarii Prawnej pismo o wszczęciu postępowania {XERO} z Wrocławia ul.Świeradowska 35 Kancelaria Prawna Korczyńska i Wspólnicy-spółka komandytowa.Osobiście zasięgnęłam informacji u adwokata,który stwierdził ,że jest to tylko XSERO i kazał nic nie płacić.Ale jak wytłumaczyć starszej osobie , że jest to oszustwo ,że nic nie mogą zrobić.Napisałam list do Wrocławia i zażądałam o przesłanie xsero dowodów nadania tych przesyłek.Takich ludzi jak moja mama w Polsce jest bardzo dużo wystarczy poczytać na forum Skarbnica Narodowa.Pbieraczek=Skarbnica Narodowa. Czym się różnią ??Chyba niczym , bo jedni i drudzy nabijają w butelkę. Lucyna z Olsztyna. Nazwisko znane redakcji.
|